رادیو مشتری – قسمت هفتم – آقای محمود زاده(نرم افزار CRM )
در قسمت هفتم رادیو مشتری با جناب آقای مهندس محمود زاده ، مدیرعامل شرکت آرمیتیس ، گفتگو کرده ام.
این گفتگو با عنوان استفاده از نرم افزار crm است و پیشنهاد میکنم این قسمت را به هیچ عنوان از دست ندهید.
یک ابزار مناسب باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
چرا نرم افزار crm تبدیل به دفترچه تلفن می شود؟
فرهنگ سازی چه تاثیر در استفاده از نرم افزار crm دارد؟
آیا پرسنل ما نیاز به آموزش دارند؟
چرا از نرم افزار crm استفاده نمیکنیم؟
چرا می خواهیم در کسب و کار خودمان آپولو هوا کنیم؟
چطور پرسنل را برای استفاده از نرم افزار crm ترغیب کنیم؟
آیا گیمیفیکیشن در استفاده از نرم افزار crm تاثیر گذار است؟
نرم افزار crm شما برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
آیا با نرم افزار crm درآمدهای ما ۵۰ درصد افزایش پیدا می کند؟
نرم افزار crm شما چه امکاناتی و قابلیت های مهمی دارد؟
و…
هدف رادیو مشتری گفتگو با متخصصین و صاحبین کسب و کارهای ایرانی در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری است، گفتگویی راحت و خودمانی…
رادیو مشتری را دنبال کنید و منتظر گفتگوهای بعدی باشید
خوشحال خواهیم شد تا نظرات خود را نیز با ما به اشتراک بگذارید
تمایل دارید با چه افرادی گفتگو داشته باشیم؟
برای مشاهده اولین قسمت از رادیو مشتری اینجا کلیک نمایید
برای دانلود رایگان می توانید به لینک زیر مراجعه بفرمایید.
دانلود رایگان هفتمین قسمت رادیو مشتری
متن گفتگوی رادیو مشتری قسمت هفتم
آقای حمید حاتم طهرانی:
سلام عرض میکنم دوستان عزیز، امروز در خدمت جناب آقای محمودزاده، هستیم که فعالیت اصلی ایشان در حوزه ی نرم افزار CRM میباشد.
خیلی خوشحالم که امروز در خدمت ایشان هستیم، ترجیح میدهم که خودشان را معرفی کنند و بعد من سوالاتم را خواهم پرسید.
آقای مهندس خیلی متشکرم که به گفت وگو تشریف آوردین و قبول زحمت کردید، اگر ممکن است معرفی کوتاه از خودتان داشته باشید.
آقای محمود زاده:
سلام عرض میکنم خدمت مخاطبان سایت شما و خیلی خوشحالم که در خدمتتان هستم، حمید محمودزاده هستم مدیرعامل مجموعه ی آرمیتیس که محصول اصلی ما نرم افزارِ crm هست.
ما این نرما فزار را ویژه ی کسب وکارهای کوچک تا متوسط ساختیم تا بتوانیم تجربه ای خوب را در زمینه ارتباط با مشتری در اختیار آنها قرار دهیم.
البته قبلاً ما یک سری کارهای دیگر هم انجام داده ایم که به عنوان نمونه میتوانم برنامه ی میلرلایت و یا طراحی سایت بانکی را نام ببرم اما در حال حاضر برروی محصول دیدار متمرکز هستیم.
آقای حمید حاتم طهرانی:
خب بسیار عالی، عرض به حضورتان که در بحث CRM چند موضوع وجود دارد که من همیشه در مورد آنها صحبت میکنم.
یکی از آنها سه پایه ی اصلی کسب وکارها یعنی کیفیت، نوآوری و مشتری است و در کنار همه این موارد ما باید با استفاده از ابزارها به نتیجه لازم دست پیدا کنیم.
با توجه به این که شما در این زمینه تخصص دارید، به نظر شما چه ابزارهایی در شرایط فعلی برای کسب وکارهای ایرانی مفید هستند؟ و اگر افراد به کیفیت اهمیت داده و در کسب وکارشان نوآوری هم داشته باشند برای ارتباط بهتر با مشتری و فروش بیشتر باید از کدام ابزار استفاده کنند؟
یکی از نرم افزارهایی خوبی هم که در این زمینه در حال حاضر در بازار وجود دارد نرم افزار crm دیدار است که با توجه به سادگی کار با آن توانسته است که کسب وکارهای زیادی را با خودش همراه کند.
دوست دارم امروز مقداری در مورد ابزارها صحبت کنیم و اینکه تاثیر ابزارها در کسب وکارها در شرایط فعلی چیست و یک ابزار مناسب باید چه ویژگیها و خصوصیاتی داشته باشد تا من در کسب وکار خودم با استفاده از آن ابزار بتوانم بهترین خروجی را دریافت کنم؟ ممنون میشوم اگر در این رابطه توضیحی بفرمائید.
آقای محمود زاده:
بنظر من اتفاقی که افتاده این است که با توجه به افزایش روزانه ی هزینه ی تولید زنگ خور، این موضوع که ما چه تعداد از این زنگ خورها را به مشتری تبدیل کنیم اهمیت بیشتری پیدا کرده است و هدف اصلیِ CRM هم این است که بتواند زنگ خورهای بیشتری را به مشتری تبدیل کند.
شما اگر شرکتی داشته باشید که حدود ۱۰ نفر مشتری داشته باشد، به راحتی میتوانید پیگیر مشتریهای خود باشید، اما زمانی که تعداد مشتریها زیاد میشوند این کار بدون ابزار امکانپذیر نخواهد بود.
یعنی اگر تعداد مشتریهای شرکت شما به ۵۰ نفر برسد شما نمیتوانید این پیگیریها را منظم، دقیق و سریع انجام دهید و برای این منظور به ابزار نیاز خواهید داشت.
به نظر من CRM مفهوم خیلی سادهای است؛ کاری که CRM انجام میدهد این است که کیفیت ارتباطی را که شما با ۱۰ مشتری خود داشتید برروی ۵۰۰ مشتری هم پیاده میکند.
همه ما وقتی روز اول کسب وکار خودمان را راه اندازی میکنیم، آن ۱۰ مشتری اول معمولاً از دوستان و کسانی که با آنها ارتباط خیلی نزدیکی داریم هستند، اما زمانی که تعداد مشتریهای ما بالا برود خیلی از آنها را نمیشناسیم.
CRM قرار است برای کسب وکار ما فضایی را ایجاد کند که ارتباط ما با مشتریان مانند روز اول باقی بماند. بنظر من هدف اصلیِ CRM این است که در سه حوزه به ما کمک کند.
اول اینکه میزان تبدیل زنگ خور به مشتری را افزایش دهد.
دوم اینکه به ما کمک کند تا با حفظ ارتباط با مشتریان قبلیمان، بیشتر به آنها بفروشیم
سوم اینکه تصویری روشن از کسب وکارمان به ما ارائه دهد تا ما بتوانیم تصمیمات درستی اتخاذ کنیم.
مثلاً اگر در یکسال گذشته در ۱۰ مکان مختلف تبلیغ کرده ایم، کدام بهتر بوده است یا مثلاً اگر ما چند نفر کارمند فروش داریم، کدام یک بهتر میتواند زنگ خور را به مشتری تبدیل کند و این تصویر را به ما بدهد تا بتوانیم تصمیمات درست تری بگیریم.
اثراتی که CRM برروی کسبوکارها میگذارد که مشخص است. اگر شما در گوگل سرچ کنید متوجه خواهید شد که در این حوزه ها چه اتفاقی خواهد افتاد. چیزی که من میدانم این است که CRM در کسب وکارهای کوچک تا متوسط، نرخ تبدیل زنگ خور به مشتری را تا ۳۰۰ درصد افزایش میدهد، شما میتواند در حدود ۴۰ درصد به مشتریهای قبلی بیشتر بفروشید و میتوانید با آن تصمیمات درست، نزدیک به ۳۰ درصد از هزینه های تبلیغاتی را هم کاهش دهید.
موارد گفته شده هم اتفاقات کوچکی نیستند و میتوانند به میزان زیادی به کسب وکارهای کوچک کمک کنند. ولی طبق بررسی هایی که ما انجام دادیم متوجه شدیم که مهمترین نکته در انتخاب یک ابزار، سهولت استفاده از آن ابزار است.
ما این ابزار را به این منظور انتخاب میکنیم که در انجام و پیشبرد کارها به ما کمک کند و اگر این ابزار پیچیده باشد، برای ما کارا نخواهد بود.
آقای حمید حاتم طهرانی:
مشکلی که من در کسب وکارها میبینم، این است که CRM تبدیل به یک دفترچه تلفن شده است. فکر می کنید چه میتوان کرد که CRM تبدیل به یک دفترچه تلفن نشود؟
و فکر میکنید چرا CRMها تبدیل به دفترچه تلفن میشوند؟
و آیا فکر میکنید که فرهنگِ غلط استفاده از CRMها، آنها را تبدیل به یک دفترچه تلفن کرده است یا اینکه پرسنل نیاز به آموزش دارند تا بتوانند از CRM استفاده کنند؟
آقای محمود زاده:
من چند مدت پیش تحقیقی را میخواندم؛ در این تحقیق گفته شده بود که هفتاد تا هشتاد درصد از شرکتها در دنیا از اولین ویژگی ای از CRM که استفاده میکنند همان قابلیت دفترچه تلفن آن است.
من فکر میکنم که CRM یک ابزار چند وجهی است که هر شرکت براساس آموزشهایی که میبیند، می تواند از وجوه بیشتری از آن استفاده کند. مثل این میماند که ما موبایلی را خریداری میکنیم که قابلیت نصب نرم افزارهای گوناگون را دارد ولی ما فقط از قابلیت تماس آن استفاده میکنیم.
CRM هم دقیقاً به همین شکل است. CRM میتواند در حدود ۲۰ تا ۳۰ امکان برای یک مجموعه ایجاد کند و مجموعه ها بر اساس اینکه چقدر آموزش دیده اند میتوانند از امکانات بیشتری استفاده کنند.
ولی دلیل مشخص اینکه CRM تبدیل به دفترچه تلفن میشود، پیچیدگی امکانات آن است. اگر یک نرم افزار برای استفاده ساده باشد افراد از همه ی امکانات آن استفاده میکنند.
در اغلب نرم افزارها شما میبینید که فردی که میخواهد یک فرآیند پیگیری را با CRM را انجام دهد، اگر اینکار را برروی کاغذ انجام دهد سریعتر انجام خواهد شد و به همین خاطر از این ابزار استفاده نمیکند. ما همیشه این توصیه را میکنیم که اگر شما میخواهید یک CRM را انتخاب کنید، اولین ویژگی ای که در رابطه با آن باید درنظر بگیرید این است که این ابزار برای استفاده چقدر ساده است.
در رابطه با آموزش من فکر میکنم CRM بیشتر بجای اینکه یک ابزار باشد یک فرهنگ سازمانی است. یعنی ما قبلاً با یک سبک میفروختیم و الان قرار است با یک سبک جدید بفروشیم، آموزش خیلی موثر خواهد بود.
شما این ابزار را در اختیار فرد قرار میدهید تا مکالمات را ثبت کند ولی در حقیقت اینکه به چه صورت این مکالمه را انجام دهد نیاز به آموزش دارد.
آقای حمید حاتم طهرانی:
خیلی ممنون بابت توضیحات بسیار خوب، موضوع دیگری که فکر میکنم باید راجع به آن صحبت کنیم این است که شرکتها به دنبال یک آپولو هستند!
ابزاری میخواهند که برای آنها همه کار انجام دهد و برای این موضوع هزینه های بسیاری میکنند و باز میبینیم که آن خروجی را از CRM نمیگیرند. شما فکر میکنید که در اینجا مشکل چیست؟
چرا ما باید در سیستم به دنبال یک آپولو باشیم، دائما با افراد مختلف جلسات مختلف بگذاریم، بررسیها و موشکافیهای زیادی انجام دهیم، مقایسه کنیم و درنهایت با پرداخت هزینه های زیاد و خرید سرور، باز ببینیم که مشکل وجود دارد و مجبور به صرف هزینه های هنگفت دیگر شویم؟
نحوه کارکردن با سرورها و نگهداری دیتاها هم خود باز یک مشکل بزرگ است که شرکتها با آن درگیرند.
اقای محمود زاده:
به نظر من این نکته خیلی جالب است. ما در دانشگاه استادی داشتیم که به ما دیتابیس درس میداد و می گفت که خیلی مهم است که ما چه ابزاری را برای نیازمان انتخاب کنیم.
مثلاً اگر محل کار من یک کیلومتر با محل زندگی من فاصله دارد، بین هلیکوپتر، ماشین و دوچرخه من باید چه ابزاری انتخاب کنم؟
به نظر من خیلی مهم است که ما برای نیازمندیهایمان ابزار مناسب را انتخاب کنیم. مشکلی که در مرحله ی قبل از انتخاب ابزار وجود دارد این است که ما نیازهایمان را به درستی تشخیص نمیدهیم.
وقتی که ما میخواهیم CRM را انتخاب کنیم اولین کاری که باید انجام شود این است که ببینیم به چه چیزی نیاز داریم.
با توجه به تجربه ای که من در این زمینه دارم، اصلی ترین نیاز در اغلب شرکتها این است که پیگیریها به درستی انجام شوند. هدف ما در CRM این است که مشتریهایمان را بیشتر کنیم. زمانی که فرد میخواهد CRM خودش را انتخاب کند با لیستی چند صفحه ای از امکانات روبرو میشود که در حقیقت هیچکدام از این امکانات ربطی به پیگیری ندارند.
موضوع دیگری که وجود دارد این است که اگر من آن هلیکوپتر را خریدم، اگرچه که امکانات بیشتری را در اختیار من میگذارد اما دردسر کار کردن با آن باعث میشود که اگر من دوچرخه را انتخاب کنم سریعتر به محل کارم برسم.
امکانات زیاد در ابزار زمانی که ما به آنها نیاز نداریم، علاوه بر اینکه مفید نیستند، مضر هم هستند. اگر من از ابزاری استفاده میکنم که ۵۰ امکان را در خود دارد ولی من فقط از ۱۰ امکان آن استفاده میکنم، حضور آن ۴۰ امکان باعث میشود که من نتوانم از آن ۱۰ امکان هم به خوبی استفاده کنم.
به همین خاطر من فکر میکنم که نکته این است که ما نیازهایمان را بنویسیم، بعد دوباره آنها را مرور کنیم تا اضافه ها را حذف کنیم. در حقیقت هر چقدر که ما بتوانیم این لیست نیازها را کمتر کنیم، بهتر است.
مثلاً فرد بابت ضبط مکالمات تلفنی در شرکتش هزینه، سیم کشی و حس بد در کارمندانش ایجاد کرده است و اگر شما بررسی کنید متوجه خواهید شد که ۹۹ درصد شرکتها هیچوقت از این مکالمات ضبط شده استفاده نمیکنند.
این نشان میدهد که آن فرد، نیازش را به درستی تشخیص نداده است و هیچ نیازی به این ابزار نداشته است. پس اولین مرحله این است که ما نیازمان را به درستی تشخیص دهیم سپس با حذف نیازهای اضافه ما به یک سری نیازهای کوچکتر و ساده تر میرسیم.
در ادامه برای برطرف کردن آن نیازها به یک محصول و ابزار خیلی ساده تر هم میرسیم. شما اگر آمارهای جهانی را بررسی کنید، در سال ۲۰۰۸، حدود ۸۷ درصد شرکتها همان آپولو را خریداری میکردند یعنی نرم افزارهایی که نیاز به خرید، نصب، سرور و نگهداری داشتند.
همین آمارها در سال ۲۰۱۴، دقیقاً برعکس شده اند یعنی ۸۷ درصد شرکتها به نرمافزارهای ساده یِ کلود (ابری) روی آورده اند. نرم افزارهایی بدون نیاز به سرور، هارد و ترس از خرابی. نکته ی دیگری که در اینجا وجود دارد این است که CRM در ابتدا برای شرکتهای بزرگ ایجاد شد و سپس برای شرکتهای کوچک کپی شد.
در نتیجه خیلی از پیچیدگیهای شرکتهای بزرگ هم با آن منتقل شدند. یعنی CRM در ابتدا برای شرکتهایی ایجاد شد که در حدود ۱۰۰۰ نفر پرسنل داشتند. میدانیم در این شرکتها نیازها متفاوت است.
من فکر میکنم ما اگر نیازهایمان را به درستی تشخیص دهیم به ابزاری بسیار ساده میرسیم و اگر این ابزار ساده عملیاتی شود، CRM به دفترچه تلفن تبدیل نخواهد شد و شما میتوانید از تمام ویژگیهای آن استفاده کنید.
آقای حمید حاتم طهرانی:
خیلی ممنون از توضیحات بسیار خوب، نکته دیگری که در نرم افزارهای CRM وجود دارد این است که ما همیشه یک درگیری با پرسنل داریم که چرا آنها از این نرم افزار به درستی استفاده نمیکنند.
به قول شما به جای نرمافزار در دفتر مینویسند چون به دنبال ساده تر شدنِ فرآیندهایشان هستند. این مشکل را چکار کنیم؟
مدیران شرکتها میگویند که ما دائماً درگیر این هستیم که این فرآیند را در بین پرسنل خود راه بیندازیم. نرم افزار CRM این مشکل را چگونه برای کسب وکارها حل کرده است؟
آقای محمود زاده:
بنظر من اولین اتفاقی که باید رخ دهد این است که ما به کارمندان خود نگوییم که باید از ابزار استفاده کنید.
ما باید به کارمند فروش خودم بگوییم که من برای تو نفع جدیدی را ایجاد کردهام که اگر تو از این نفع استفاده کنی فروش تو بیشتر خواهد شد. آماری نشان میدهد که نرم افزار CRM حدود چهل درصد درآمد کارمندان فروش را افزایش میدهد.
نکته اصلی همین بود که گفتم اما درنهایت باز به همان سادگی برمیگردیم. نکته اول این است که ما ابزار ساده تری را در اختیار کارمند خود قرار دهیم یعنی آن کاری را که با کاغذ انجام میداد، با آن ابزار بتواند ساده تر و سریعتر انجام دهد.
ما در دیدار فرآیندهایی را ایجاد کردهایم که فروش را به یک بازی تبدیل کرده است. یعنی افراد به واسطه ی فعالیتهایی که در CRM انجام میدهند، امتیاز میگیرند و به واسطه ی این امتیازها سکه میگیرند و بعد میتوانند سکه ها را به پول نقد تبدیل کنند.
ویژگیهای اینچنینی در ابتدا افراد را ترغیب میکند که استفاده از این ابزارها را شروع کنند. در مجموعه هایی که ما با آنها کار میکنیم اولین کمکِ CRM به کارمندانِ فروش است، چون وقتی ساعات ۵ یا ۶ غروب میرسد پرونده ی مشتریان برایشان بسته میشود و نگران فراموش شدنِ چیزی نخواهند بود.
باز در تحقیقی خواندم که CRM به شدت کیفیت زندگیِ کارمندان فروش را بهتر خواهد کرد چون آن استرس ها و دغدغه ها را از آنها خواهد گرفت. آن کارمند میداند که بدون اینکه بخواهد به چیزی فکر کند، فردا با مراجعه به شرکت و بررسی CRM میفهمد که قرار است امروز چه چیزهایی را پیگیری کند یا اینکه دیروز با فلان شخص راجع به چه موضوعی صحبت کرده است و موارد این چنینی.
اما همه این موارد باز به این برمیگردد که آن ابزار چقدر ساده و قابل استفاده باشد تا بار جدیدی را بر دوش فرد تحمیل نکند.
آقای حمید حاتم طهرانی:
بسیارعالی و ممنون از شما؛ سوال دیگری که فکر میکنم مهم باشد این است که بعضی از کسب وکارها می گویند که این ابزار به درد من نمیخورد و این ابزار برای شرکتی است که فلان شرایط را دارد.
از نظر شما درحال حاضر نرم افزار CRM برای کدام کسب وکارها مفید است؟
در حال حاضر در کسب وکار شما چه بیزینسهایی در حال استفاده از این نرم افزار هستند؟
و آیا اینکه این نرم افزار CRM برای کسب وکارهای تک نفره مفید است یا اینکه من باید حتما پرسنل زیادی داشته باشم؟
آقای محمود زاده:
من فکر میکنم که هر کسب وکار که بیشتر از تعداد انگشتهای دست مشتری دارد، CRM برایش مفید خواهد بود.
زمانی که شما کمتر از ۱۰ مشتری دارید خب نیاز به نرم افزار نخواهید داشت چون حافظه شما همه ارتباط با این مشتریان را به خاطر خواهد سپرد. اگر بخواهم طبقه بندی کنم، کسب وکارهایی که دارای این ویژگیها هستند، قطعاً به CRM نیاز خواهند داشت.
اول کسب وکارهایی که فروش شان نیاز به پیگیری دارد. دوم کسب وکارهایی که خرید مجدد مشتری برایشان حائز اهمیت است (مثل آرایشگاهها، بیمهها، بوتیکها و…). سوم کسب وکارهایی که در آن شما نیاز دارید که لیست مشتریان را داشته باشید.
مثلاً یک بوتیک که حدود ۳۰۰ مشتری دارد، مکان کسب وکار خود را تغییر میدهد. همین که بتواند توسط نرم افزار CRM این تغییر مکان را اطلاع رسانی کند، کفایت میکند.
هر کسب وکار که یکی از این سه ویژگی را دارا باشد به CRM نیاز خواهد داشت و حتماً لازم نیست که هر سه مورد را با هم داشته باشد.
بحث ما در مورد نرم افزار CRM این است که شما چقدر هزینه میپردازید و چقدر برداشت میکنید. یعنی شما چقدر پول بابت این ابزار خرج میکنید و این ابزار چقدر برای شما منفعت ایجاد خواهد کرد.
نکته مهم این است که CRM اصلاً هزینه نیست و قرار است که به طور مداوم برای شما منفعت ایجاد کند.
من فکر میکنم که یک شرکت متوسط (حدود ۱۵ کارمند) اگر بتواند در طول یک سال دو عدد از پیگیری هایش را که قبلاً با شکست مواجه میشده، به وسیله ی دیدار به موفقیت برساند، هزینه ای که بابت CRM خرج کرده است را برخواهدگشت.
یعنی آن هزینه ای که شرکت در قبال منفعت ایجاد شده پرداخت میکند، خیلی ناچیز است. ولی نکته مهمی که وجود دارد این است که CRM یک نرم افزار عمومی است به این معنی که هیچ صنعتی CRM مخصوص به خودش را ندارد.
یعنی همه ی شرکتها به یک شیوه میفروشند چون بحث ما در اینجا در رابطه با شرکتهای کوچک تا متوسط است. ما در هیچ جای دنیا CRM مثلاً مخصوص بیمه ها نداریم. اگر هم در ایران همچین چیزی وجود داشته باشد این اختراع خودمان است و قطعاً شکست خواهد خورد، پس هیچ صنعت CRM مختص به خودش را ندارد.
به نظر من روز به روز بحث ارتباط با مشتری مهمتر میشود، اینکه شما بتوانید مشتریهای خودتان را حفظ کنید، از مشتریهای خودتان مشتری ایجاد کنید، به آنها بیشتر بفروشید و مشتری را از دست ندهید.
فضای الان با فضای ۱۰ سال پیش فرق کرده است. ۱۰ سال پیش ما با آگهی دادن در روزنامه مشتریهای بسیار زیادی ایجاد میکردیم. الان اگر ما در روزنامه آگهی بدهیم ممکن است هیچکس با ما تماس نگیرد.
یا مثلاً چند سال پیش اگر ما در یک سایت پربیننده یک بنر آگهی میکردیم تعداد مشتریان ایجاد شده نسبت به امروز خیلی بیشتر بود. همه ی این موارد این نکته مهم را برای ما آشکار میکنند که زنگ خور گران شده است.
پس ما باید سعی کنیم که در هر کسب وکار تعداد بیشتری از این زنگ خورها را تبدیل به مشتری کنیم. پس CRM برای هر کسب وکار مفید خواهد بود در صورتی که هر کسب وکار فقط از بخشی از آن استفاده خواهد کرد.
آقای حمید حاتم طهرانی:
نکته دیگری که وجود دارد که در ابتدای صحبت هم به آن اشاره کردید، بحث شناساییِ نیازها بود. الان بحثی که در بین صاحبان کسب وکار وجود دارد این است که آنها تصور میکنند که اگر فقط این ابزار را تهیه کنند، فروششان براحتی ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
آیا واقعاً این اتفاق خواهد افتاد؟ آیا من فقط بواسطه ی خرید یک نرم افزار خواهم توانست به این نتایج دست پیدا کنم؟
آقای محمود زاده:
قطعاً نه. زمانی شما میتوانید از یک ابزار منفعت ایجاد کنید که از آن به درستی استفاده کنید. به نظر من بحث آموزش بحثی جدی است، نه آموزش ابزار بلکه آموزش مفاهیم CRM.
ابزار قرار است که آن مفهوم و فرهنگ را در سازمان شما پیاده کنند و به تنهایی کاری انجام نخواهند داد. در دیدار اعتقاد ما به مکتب پازلیسم است؛
به این معنی که قرار نیست در روز اول ما همه تیکه های پازل را بچینیم. اولین نکته این است که زمانی که شما یک محصول را استفاده میکنید، این شعار را در سازمان خود بدهید که هر چه که اتفاق میافتد بایستی در CRM ثبت شود.
یعنی اگر یکی از کارمندان من در رابطه با یک مشتری با من صحبت میکند، من باید CRM را باز کنم و ببینم این صحبت در پرونده کارمند موجود است یا نه. اگر کارمندی چیزی را فروخته است باید آنرا ثبت کند و اگر ثبت نکرده باشد مثل این است که نفروخته.
بعد از این مرحله بحث آموزش میتواند خیلی کمک کننده باشد تا افراد از این ابزار بهتر از قبل استفاده کنند. هرچقدر که افراد بیشتر آموزش ببینند میتوانند بهینه تر از این ابزار استفاده کنند و نتیجه بهتری را بگیرند.
آقای حمید حاتم طهرانی:
خب من سوال دیگری ندارم، فقط اگر لازم میدانید توضیح کوتاهی در رابطه با نرم افزار CRM دیدار بدهید و اینکه چه قابلیتهای مهم دیگری دارد؟
و اشاره ای کنید به مواردی که فکر میکنید در حال حاضر برای کسب وکارها حائز اهمیت هستند و اگر نکته پایانی هم هست بفرمائید و ما دیگر بحث را به اتمام میرسانیم.
(حتما مقاله ریسک crm متن باز را مطالعه کنید)
آقای محمودزاده:
نرم افزار دیدار نرم افزاری است که ما آن را تولیده کرده ایم، یعنی یک نرم افزار open source نیست که ما فقط آن را به فارسی ترجمه کرده باشیم.
اتفاقی که در فرآیند تولید نرم افزار دیدار افتاده است این است که ما آن را بر اساس نیازهای واقعیِ کسب وکارها ایجاد کرده ایم. CRM قرار است که میزان تبدیل زنگ خور به مشتری و فروش مجدد به مشتریها را افزایش دهد و تصویری روشن از کسب وکار به دست بدهد.
تمام ویژگیهایی که ما در نرم افزار دیدار داریم دقیقاً برروی این سه نیازمندی ایجاد شده اند و سعی داریم که روزبه روز کیفیت این ویژگیها را بهتر هم کنیم. ما نمیخواهیم امکانات جدید به دیدار اضافه کنیم، بلکه می خواهیم سادگیِ استفاده از این امکانات و کیفیتِ ویژگیها را بیشتر کنیم.
اگر بخواهم به طور کلی درمورد ویژگیهای خاص دیدار صحبت کنم، پیگریِ شما را به شکلی کامل منظم، دقیق و سریع درمی آورد. یعنی اگر شما از امروز شروع به استفاده از نرم افزار دیدار کنید، مطمئن خواهید شد که امکان فراموشیِ یک پیگیری صفر خواهد بود.
کل فرآیندهای پیگیریِ شما را قبل از فروش کاملاً مدیریت میکند و فرآیندهای بعد از فروش شما را انجام خواهد داد، چون CRM فقط قصد فروش نداشته و برای ما مشتریانِ راضی هم ایجاد میکند.
این برنامه همکاری تیمی را هم به شدت افزایش میدهد. ما در نرم افزار دیدار وظیفه، رخداد، منشن کردن، کامنت و … داریم که به شدت همکاری بین پرسنل یک شرکت را افزایش میدهد.
همچنین این برنامه تصاویر بسیار روشنی را از وضعیت کسب وکار شما خواهد داد، تصاویری مثل اینکه چقدر شما از فلان محصول فروش داشته اید، کدام کارمند چه مقدار فروش داشته، کدام منبع تبلیغاتی اثربخشتر بوده است و موارد اینچنینی. نکته بعدی این است که دیدار یک نرم افزار ابری است که به مدت یکماه رایگان است و بعد از آن یکماه هم گارانتیِ برگشت پول دارد.
یعنی هر کسب وکار میتواند به مدت دو ماه از این نرم افزار بدون پرداخت هزینه ای استفاده کند و در این مدت به این نتیجه برسد که آیا این ابزار برایش ثمربخش بوده است یا نه.
نکته نهایی این که من فکر میکنم ما حتی اگر در بدبینانه ترین حالت هم از CRM به عنوان دفترچه تلفن استفاده کنیم، داشتن آن بهتر از نداشتنش است.
یعنی هزینه ای که ما بابت نداشتنِ اطلاعات مشتریانمان پرداخت میکنیم خیلی بیشتر از هزینه ای است که بابت CRM پرداخت میکنیم. مثلاً در اغلب شرکتها هر سال یکی از کارمندان فروش شرکت را ترک می کند. وقتی این کارمند شرکت را ترک کند و شما اطلاعات مشتریان آن کارمند فروش را نداشته باشید، قسمت بزرگی از شرکت شما هم با آن کارمند خواهد رفت.
چون آن کارمند قسمت زیادی از اطلاعات را در ذهن یا دفترچه یادداشت خودش به همراه دارد. اگر ما از CRM به عنوان همان دفترچه تلفن هم استفاده کنیم و بتوانیم که جلوی این قضیه را بگیریم، منافع این موضوع خیلی بیشتر از هزینه ای است که ما بابت CRM پرداخت میکنیم. خیلی خوشحال شدم.
آقای حمید حاتم طهرانی:
بسیار عالی ممنون از اینکه در این گفت وگو شرکت کردید، دوستان عزیز امیدوارم که از این قسمت از رادیو مشتری هم بهره ی لازم را برده باشید. خدانگهدار.
برای مشاهده قسمت هشتم رادیو مشتری اینجا کلیک نمایید.
در ضمن در مقاله ای بصورت مفصل علاوه بر معرفی بهترین نرم افزار CRM در ایران ، در خصوص پیاده سازی و خرید نرم افزار CRM هم نکات بسیار مهمی را مطرح کرده ام که پیشنهاد می کنم این مقاله را از دست ندهید.
درصورتیکه تمایل دارید در گفتگوی رادیو مشتری حضور داشته باشیدلطفا” فرم زیر را تکمیل بفرمایید
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.