چهار میثاق با مشتری!
در این مقاله به ۴ میثاق با مشتری می پردازم که حاصل مطالعه کتاب چهار میثاق نوشته دون میگوئل روئیز است.
اگر این کتاب را مطالعه کرده باشید ، با ۴ میثاقی آشنا خواهید شد که ممکن است برای شما تازگی نداشته باشد اما شیوه نگرش تولتک ها به این آموزه ها واقعا” تحسین برانگیز است.
تصمیم گرفتم با نگاهی به این کتاب ، در حوزه مشتری چهار میثاق با مشتری را با هم بررسی کنیم و ببینیم آیا در این زمینه هم به ما کمکی می کند یا خیر؟
امیدوارم از این مطلب و برداشت شخصی من از این کتاب در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری لذت ببرید.
میثاق اول – با کلام خود گناه نکنید!
در بخش اول از کتاب صحبت از جادوی سیاه کلام می کند که کلام چه تاثیرات عمیقی را همچون زهر ، بروی شنونده می گذارد ، طوری که تمام عمر همراه او می ماند.
این موضوع را اگر بخواهم در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری بررسی کنم واقعا” توجه به این میثاف می تواند کمک بسیار بزرگی را به کسب و کار ما بکند.
بارها شده است که با مشتری درگیری های لفظی پیدا می کنیم ، بارها شده است که با پرسنل یا همکاران خودمان به مشکل برمی خوریم، بارها پیش آمده است که خودمان را سرزنش می کنیم و با صدای بلند به خودمان بد و بیراه می گوییم که چقدر احمقی اون کارو کردی؟ یا من می دونم به هیچ نتیجه ای نمیرسم! در اینجا باید دقت کنیم که کلام ما بسیار قدرتمند و سرشار از انرژی است و تاثیر بسیارعمیقی بروی خودمان و اطرافیان می گذارد. این انتخاب شماست که چطور از این انرژی استفاده می کنید. شما بایستی تلاش کنید در کلام خود مثبت باشید و در بیان منظور خود واضح صحبت کنید تا ناراحتی بوجودنیاید.
حال ببینید چقدر ما در طی روز در ارتباط با مشتریان از این مورد به نحو احسنت استفاده می کنیم و آیا تلاش می کنیم که حال خوبی را به طرف مقابل منتقل کنیم یا خیر؟ آیا دائما” در حال غرزدن هستیم که مشتری نیست و یا دائما” درحال استفاده از کلام مثبت هستیم؟
اگر مشتری شکایتی را مطرح می کند ما با دعوا کردن و داد و بیداد با او برخورد می کنیم یا مراقب کلام خود هستیم؟
میثاق دوم – هیچ چیز را به خود نگیرید!
در میثاق دوم درخصوص سپری صحبت می کند که از شما در برابر جادوی سیاه کلام محافظت می کند و آن اینست که هیچ صحبتی را به خود نگیرید.
در حوزه مدیریت ارتباط با مشتری هم این مورد بسیار کاربرد دارد، در حوزه شکایات مشتریان همیشه می گوییم که اگر دیدید مشتری برخورد بسیار بدی با شما می کند آنرا به خود نگیرید ، چون او از سازمان شما شاکی است نه از خود شما!
مورد دیگری که باید به آن بپردازیم اینست که نحوه برخورد طرف مقابل نشئت گرفته از دنیای اوست ، دنیایی که در آن بزرگ شده است و یا تاثیری که ممکن است از فرد یا افراد دیگری گرفته باشد، پس مراقب باشید تا کلام آنها بروی شما اثر نگذارد و روز شما را خراب نکند.
میثاق سوم – تصورات باطل و بیهوده نکنید!
میثاق سوم در یک کلام می گوید: پیش داوری نکنید ، تصویرسازی بیهوده نکنید.
اگر مشتری با شما صحبتی کرد و شما قادر به فهم دقیق صحبت او نبودید با خود تصویر سازی نکنید ،شجاعت این را داشت باشید که از شخص مورد نظر سؤال کنید که دقیقاً منظور شما چیست؟ در این حالت شما راحت تر و سریع تر می تواند به مقصود خود دست پیدا کنید و تصورات باطل نمی کنید!
در مدیریت ارتباط با مشتری به جای تصویرسازی به فکر شناخت هرچه بیشتر مخاطبین خود باشید.
میثاق چهارم – همیشه بیشترین تلاشتان را بکنید
در همه حالی در ارتباط با مشتری بیشترین تلاش خود را بکنید تا حتی اگر به نتیجه ای هم نرسیدید، عذاب وجدانی نخواهید داشت و می دانید با تمام نیرو و قدرت تلاش کرده اید تا بهترینِ خود باشید.
پس در مدیریت ارتباط با مشتری به خودتان قول دهید که با کلام خود مشتری و همکاران خود را نرنجانید،از دست کسی ناراحت و دلخور نشوید و به خود نگیرید،تصویرسازی بیهوده نکنید و تلاش کنید مشتری را بهتر بشناسید و همیشه نهایت تلاش خود را بکنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
این چهار میثاق با مشتری را جلوی چشمان خود قرار دهید و هرروز آنها را به کار ببندید.
امیدوارم این مقاله به کسب و کار شما کمک کند.
خوشحال خواهم شد تا نظرات ارزشمند خود را با ما در میان بگذارید.
فیلم شرط گذاری در ارتباط با مشتری را ببینید.
نویسنده : حمید حاتم طهرانی
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.